22 Nisan 2009 Çarşamba

Makyajda Işık :

Makyaj yüzü canlandırır, güzelleştirir veya tam tersi etki yapar. Bunda makyajı yapan kişinin renk bilgisi, becerisi kadar yüze yansıyan ışığında rolü vardır. Özellikle sinema filmi ve TV çekimlerinde, ışık önemli rol oynar.

Uzman, makyaj yapacağı kişinin bulunacağı ortamın ışıklandırılmasını göz önünde bulundurmak zorundadır. Çünkü kozmetiğin rengi, üzerine düşen ışığın renginden etkilenir ve değişebilir.

Makyaj yaparken olması gereken, makyaj yaptıran kişinin yüzünün iki yandan parlatmadan aydınlatılmasıdır. Yani diğer mekanlardan farklı olarak makyaj yapılan yerde ışık doğrudan aynaya yöneltilmelidir. Bu şekilde bütün yüz gölgesiz olarak aydınlatılır. Tavandan aydınlatma yanlıştır, gözaltı torbalarını ortaya çıkarır. Aşağıdan yapılan aydınlatmada ise, gölgeler oluşur. Her iki durumda da makyaj yanlış olabilir.

Her iki yandan eşit yoğunlukta gelen ve aynaya yansıyan, ışık, en doğru ışıktır. Elektrik ampulleri veya flüoresan tipli ampullerin ürettiği suni ışığın rengi, gün ışığı renginden farklıdır ve nesnelerin renklerini değiştirirler. Bu nedenle gündüz makyajı, gün ışığında yapılmalıdır. Bu ışık sarıya bakan beyaz ışıktır. Halojen lambalar bunun için en uygun olan ışığı verirler. Özellikle sinema filmi ve TV çekimlerinde, makyaj mutlaka aynadan izlenmelidir. Ayrıca çekim öncesi kameradan kontrol edilmelidir. Gece makyajı ise, genellikle gece kullanılacak ışığın altında yapılmalıdır. Bunlarda elektrik ampulleri veya beyaz flüoresandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder