22 Nisan 2009 Çarşamba

Dudak Şekilleri ve Makyajı:

Dudaklar, mutlaka ideal ölçülerde veya güzellikte olmayabilir. Ancak yüz ifadesinde önemli rol oynar. Dudaklar da yüzdeki ahengi bozan herhangi bir form bozukluğu varsa, makyaj hileleriyle kamufle edilmesi mümkündür.

Gözbebeklerinden inen iki düşey çizgi, dudak ölçümüzü verir.

Kusurlu Dudaklar


Dudaklar problemliyse, hatalı kısım yüze uygulanan fondötenle kapatılır, üzerine hafifçe transparan toz pudra sürülür. Ruj rengine uygun bir dudak kalemiyle istenilen şekil verilir ve hattın içi boyanır. Kalem hattı daha sonra ruj fırçasıyla yok edilebilir. Kusurlu dudaklarda, mümkün olduğunca göze batmayan, natürel ruj tonları tercih edilmelidir. Sedefli rujlar asla kullanılmamalıdır.

Kalın Dudaklar

Bu tür dudaklarda, genelde çift dudak çizgisi yardır. Ruju, bir kalem ucu kadar içeriden, iç çizgiden sürmek doğru olur. Bu uygulama, belirgin dudakları daha geri plana çeker, dudak lehine bozulan dengeyi düzenler.

Dudak, kendi ebatlarının ancak bir kalem ucu kadar içeriden veya dışarıdan boyanmalıdır. Aksi halde itici, sahte dudaklar ortaya çıkar.

İnce Dudaklar

Dudak kalemiyle dudağın doğal çizgisinin bir kalem ucu kadar dışından yeni bir hat belirlenir, içi boyanır, ince dudaklarda fazla koyu olmayan canlı renkler tercih edilmelidir. Koyu renk kullanılmaz.

Büyük Ağız

Alt ve üst dudağın orta kısmında ruj daha koyu uygulanır, kenarlara doğru renk açılır.

İnce ve Kalın Dudaklar

İnce kısım, canlı, vurgulayıcı, kalın kısım, hafif ve daha açık boyanır.

Aşağı Doğru Dudak Uçları

Ruj, uçlarda açık renk kullanılır, özellikle üst dudağın ortası vurgulanmalıdır. Alt dudak bir ton koyu boyanır ve uçlar mümkün olduğunca yukarı alınır.

1 yorum: