22 Nisan 2009 Çarşamba

Makyaj Ürünleri: Göz Farları

Gözler yüzde ifadenin yoğunlaştığı noktalardır. Duygu dünyamız gözlerimizde gizlidir. Doğru yapılan bir makyaj gözleri ortaya çıkarır, biçim ve boyutlarını belirginleştirir, hataları kamufle eder.

Farlar göze renk, biçim ve derinlik kazandırmak amacıyla kullanılır. Göz biçimi dikkate alınarak yapılan bilinçli uygulama ve doğru renk seçimi istenilen güzel görüntüyü sağlar. En uzak renkler, özellikle göz makyajında en iyi vurgulayan renklerdir.

Likit, krem ve kalem şeklinde far çeşitleri mevcuttur. Ancak bu türler göz üzerinde hat yaptıklarından tercih edilmemektedir. Kremle pres edilen toz farlar daha kalıcı ve kullanımları kolay olduğundan tercih edilmelidir.

Uygulanışı: Farlar genellikle göz üzerinde iki renk olarak uygulanır. Açık renkler astar koyu renkler gölge renklerdir. Eğer istenilirse ve göz şekli uygunsa bu iki renge başka renkler ilave edilebilir. Astar far fırçası yardımıyla tüm göz üzerine yayılır, koyu renkle gölge yapılır. Farlar birbiri içinde kaybolmalı ve bitiş noktalarında sıfırlanarak bitirilmelidir. Keskin hat asla yapılmamalıdır, kıl fırça farı hat yapmadan dağıtır.

 Bej astarın gölge tonları: Kahverengi, bakır, kızıl, toprak rengi tonları ve yeşil tonlarıdır.
 Pembe astarın gölge tonları: Gri, lila, bordo, lacivert, mavi tonlarıdır.

Saç Rengine Uygun Far Tonları Sarışınlara: Kahve tonları, gri, elektrik mavisi, yeşil tonları
 Kızıllara: Kahverengi, turuncu, kiremit, yeşil tonları
 Esmerlere: Canlı yeşiller, su mavisi, kızıl kahveler

Göz Rengine Uygun Far TonlarıGöz makyajında uygulanan makyaj yöntemi gözlerin şekli kadar rengi de etkiler. Gözlerin doğal rengi kullanılan farın renkleriyle ortaya çıkacak güçlenecektir.

Kahverengi Göz: Dumanlı maviler, morlar, toprak tonları, koyu yeşiller, kızıl kahveler, somon, gri, eflatun tonlarıdır. Bu göz renginde her renk kullanılabilir.

Mavi Göz: Mavi göz renginin kontrası renkler siyah, gri ve kahve tonlar, mürdüm rengi ile tütün rengi maviyi ortaya çıkarır.

Ela Göz: Bronz, kızıl kahve, bal, yeşil, gri ve somon rengi kullanılmalıdır.

Yeşil Göz: Morlar, menekşe tonları, gri, kahveler, toprak tonları, bakırlar, kum tonları, şeftali tonları kullanılmalıdır. Göz yeşile dönükse, yeşil hareliyse gri – mavi bir gölge far yeşili ortaya çıkarır. Böyle bir gözde ince siyah eyeliner gri – mavi far lacivert rimel gözün yeşilini ortaya çıkarır.

Sedefli ve pırıltılı makyaj ürünlerinin çok dikkatli kullanılması gerekir. Çünkü sedef cilt üzerindeki tüm sorunları büyüterek ortaya çıkarır. Özellikle yaş ilerledikçe parlak makyaj ürünlerinden kaçınılmalıdır. Daha genç yaşlarda sadece gece makyajında kullanılmalıdır. Pırıltılı, sedefli ve fazla makyaj cildin sahte dostlarıdır. Kişiyi yaşından büyük gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder