22 Nisan 2009 Çarşamba

Makyaj Ürünleri: Kamuflaj Ürünleri

Konsül: Göz çevresi morlukları için kullanılır. Tenin renginde ve mat olmalıdır. Antiseptik örtücüleri ise yüzdeki sivilceler üzerine tatbik edilir. Ayni zamanda tedavi edici etkileri vardır.

Uygulanışı: Fondöten uygulanışı sırasında göz çevresi ve problemli kısımlara tatbik edilir. Kapatma ürünleri fondötenden önce uygulanır. Dikkatli kullanılmalı fondöten tarafından rahatlıkla örtülebilmelidir.

Kapatıcı Krem: Renklendirilmiş krem fondötendir. İstenilen kapatma oranına göre kıvamı değişir. Oldukça yoğun ve macun kıvamındadır. Koyu kapatıcı kremler küçük bölgelere uygulanmalıdır. Geniş yüzeyleri kapatmak için uygun değildir. Bej renginin çeşitli tonlarında bulunabilirler.

Kapatıcı Çubuklar: Kapatıcı kremle aynı bileşimleri içerir. Ancak mum oranları daha fazladır. Genellikle beyaz ve bejin çeşitli tonlarında bulunabilirler.

Yeşil Düzeltici Kremler: Renklendirilmiş krem fondötenlerdir. Yapımlarında yeşil boya kullanılır. Yüzün istenmeyen kırmızılıklarını kapatmak için kullanılır. Yeşil pigment kırmızı rengi emer ve cildin yüzeyinde kusur oluşturulmasını önler.

Yaşlılık çizgilerinin kapatılması, çizgilerin bulunduğu bölgeye aydınlatıcı yayılmasıyla sağlanabilir. Yüzde (mimiklerde ve göz çevresinde) zamanla yaşlılık çizgileri ve yüz ifadesi çizgileri belirir.

Gözaltındaki mor halkalar, uykusuzluk, yaşlılık, böbrek yetersizliği gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Yüze uygulanan fondötenden daha açık renkte fondöten uygulanarak kapatılabilir. Örtücü kremler de gözaltındaki gölgelerle sınırlandırılarak uygulanabilir.

Ufak kusurlar, yara izleri, benler ve çiller krem fondötenlerle kapatılabilirler. Fondötenle aynı tonda kapatıcı çubuklarda kullanılabilir. Örtücü krem yüze uygulanmadan önce steril bir spatula yardımı ile alınmalıdır. Çok kalın sürülmemelidir. Aksi halde fondöten ile kapatılamaz.

Çok renkli ve çatlak kılcal damarlar, kılcal damarların çatlaması sonucu yanak ve burun kenarlarında görülebilirler. Bu renklilik yeşil düzeltici krem ile azaltılabilir. Parmak uçları ile fondöten uygulamadan önce cilde sürülmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder