22 Nisan 2009 Çarşamba

Makyaj Ürünleri: Rujlar

Ruj, kadının yüzüne canlılık, anlam ve renk katan, dudakları güzelleştirip ön plana çıkaran önemli bir kozmetik üründür. Güzel ve formları düzgün dudaklar ruj sayesinde daha da anlam kazanır. Form bozukluğu olan dudaklara da yine ruj sayesinde düzgün görünüm kazandırılabilir.

Yapısında yağ, balmumu ve renk maddesi bulunur. Rujun en yoğun maddesi % 50 – 70 lik kısmıyla yağdır. Ruj yağı olarak jojoba, avokado ve hintyağı kullanılır. Balmumu ruja sertlik verir. Bunun için de daha çok lanolin tercih edilir. Renk maddesi ise % 10 luk kısmı oluşturur ve sentetik olarak elde edilen bir maddedir. Rujun parlaklığı yine sentetik sedefli maddelerden sağlanır. Kaliteli bir ruj -21 ve +37 dereceye dayanıklı olmalıdır.

Ruj rengi makyajın genel havasını belirler, makyajı ve kıyafeti tamamlayacak şekilde olmalıdır. Ruju seçerken diş rengine de dikkat edilmelidir. Dişler sarımtırak ise portakal, kırmızı – portakal rujlar sarılığı belirginleştirir.

Cilt Rengine Uygun Ruj Tonları
Sarı Ten: Açık tonlardan kaçınmak gerekir. Kırmızı ve koyu kırmızılar denenmelidir.

Pembe Ten: Pembe ton rujlardan kaçınıp, mavimsi tonlara sahip kırmızılar denenmelidir.

Koyu Ten: Kahverengi tonlardan kaçınıp sarımsı kırmızılar, ışıltılı pembeler, parlak kırmızılar denenmelidir.

Buğday Ten: Mavimsi kırmızılardan kaçınıp, sarımsı kırmızılar denenmelidir. Siyah saçlı beyaz tenli hanımlarda, renk dengesini koruduğu için kırmızı renk ruj güzel durur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder