22 Nisan 2009 Çarşamba

Günümüzde Makyaj:

Hanımların çoğu her gün yaklaşık 15–20 dakikalarını makyaja ayırırlar. Makyaj yapmak neredeyse bir gelenek haline gelmiş ve giyinmek diş fırçalamak gibi gündelik yaşamın bir parçası olmuştur. Yüzümüzün görüntüsü imzamızdır. Görüntümüzü tamamlayan makyaj ayni zamanda kendimizi nasıl hissettiğimizin de bir göstergesidir. Makyaj kişiliğimizi zenginleştirir. Dikkat ve zaman gerektirdiği için de iyi giyimi tamamlar, bir nevi disiplini de yansıtır. Ayni zamanda büyük bir sanatçılık gerektirir. Makyaj kadın görünümünün bir parçasıdır ve ona yaratıcılık şansı veren bir bölümdür.

Makyaj doğallığı bozmadan ve kişiliğin önüne geçmeden yüzün kusurlu yanlarını kapatıp güzel yanlarını ortaya çıkaran kişiliği ve yasam stilini yansıtan bir sanattır.

Bilinçli yapılan bir makyaj kadının bireysel güzelliğini en doğal şekilde ortaya çıkardığı gibi küçük kusurları da sihirli bir şekilde yok eder. Doğru makyaj kadının kendini rahat ve güzel hissetmesini sağlar. Çevresi tarafından da ayni şekilde algılanır. Bu da, makyajın önemli bir ileti aracı olduğunu gösterir. Ayni zamanda birlikte olduğumuz insanlara karşı saygının da ifadesidir. Bu olgu, makyajın sosyal anlamı bakımından da önemlidir.

Ayrıca, makyaj yapılan kişinin en güzel yeri tespit edilmeli, bulunmalı ve bu kısmı on plana çıkartacak şekilde makyaj yapılmalıdır. Ancak güzelliğin bir denge ve bu dengenin oluşturduğu uyum olduğunu unutmamak gerekir. Amaç farklı bir kişi yaratmak değil, zaten var olan güzellikleri ortaya çıkarmak ayrı ayrı kısımları genel etki yapacak şekilde bir araya getirmektir. Önemli olan bağdaştırmak ve uyum sağlamaktır. Bu makyaja tabii görünümü bozmayan günümüzün modern makyajı diyebiliriz.

Gündüz: DOGAL ve KİBAR
Özel durumlar için: ÇARPICI, KİŞİLİKLİ ve ŞIK
Hafta sonları için: KAYGISIZ ve DAYANIKLI bir makyaj yapılmalıdır.
Kadınlar özgürleştikçe ve çalışma hayati aktif rol oynadıkça, konuşan ve kişinin hayat görüşünü yansıtan yüzler ayrıcalık taşımaya başlamıştır. Mükemmellik değil, doğallık önem kazanmıştır. Herkes simdi orijinalitesini korumalı, yalnızca modanın kölesi olmak gibi bir yanlışa düşmemelidir. Başkalarına benzemek için makyaj yapmak, makyajın bir parçası olmak son derece hatalıdır. Makyaj artik arkasına gizleneceğimiz bir maska değil, giysimize, saçımıza farklı ve hoş bir boyut getiren bir tamamlayıcı olmalıdır.

Makyaj asla fazla boyanmak değildir. Size bakanların önce makyajınızı değil, sizi görmesi gerekir. Bu husus hiçbir zaman unutulmamalıdır.

En ideal ve rahat makyaj yapılacak yüz şekli oval yüzdür. Makyajda simetri çok önemlidir. İdeal yüz ölçüleri yukarıdan aşağıya şöyle olmalıdır.

 Saç dibi – Kaş başlangıcı
 Kaş başlangıcı – Burun kökü
 Burun kökü – Çene altı

Bu üç parçanın eşit olması gerekir. İdeal yüz genişliği saç bir dibinden diğerine beş göz ölçüsünde olmalıdır. Normal çene uzunluğu dikine bir göz kadardır.


 Yüzün ortası, Saç dibi – Çene : 18 cm
 Bir kulaktan diğer kulağa : 16 cm
 İki kulak arası (saç diplerinden) : 15 cm
 Bir göz uzunluğu : 3 cm
 İki göz arası uzaklık : 3 cm
 Dudaktan çeneye : 6 cm
 Alın, iki göz ortası : 6 cm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder